CHIVAS WERKT AAN KOMST HIRVING LOZANO NA MOGELIJKE RUILDEAL OROZCO CHIQUETE EN PSV

Hirving Lozano heeft onlangs zijn voorkeur uit gesproken voor Chivas uit Mexico. De buitenspeler van PSV maakte er geen geheim van dat hij graag zijn loopbaan zou willen afsluiten bij de topclub, dat nu mogelijk werkt aan zijn komst. Mexicaanse media melden echter dat het financieel onmogelijk wordt voor Chivas om Lozano in één klap over te nemen van PSV, waardoor een ruildeal de meest logische oplossing lijkt.

"Eerlijk gezegd, ik steun Chivas vanwege mijn ouders”, zei Lozano in gesprek met de Mexicaanse media. De buitenspeler zou het een mooie kans vinden om ooit in het rood-witte shirt van Chivas te mogen spelen. “Ik geloof zelfs dat een oom van mij in de jeugdacademie van Chivas heeft gespeeld of in het tweede team." De uitspraken hebben in Mexico voor flink wat opschudding gezorgd, aangezien Lozano jarenlang speelde voor Pachuca.

Inmiddels lijkt Chivas zich te oriënteren op een mogelijke komst van de 28-jarige buitenspeler, die afgelopen zomer voor 15 miljoen euro overkwam van Napoli. Hoewel Lozano in zijn eerste jaar bij PSV, na zijn terugkeer, amper indruk maakte, hanteert PSV naar verluidt een vraagprijs van achttien miljoen euro. Een prijs die simpelweg niet te betalen is voor Chivas.

Lees ook:

Ajacied per direct uit selectie gezet om strop van vier miljoen euro te voorkomen

Om die reden kijkt Chivas naar oplossingen. Volgens de lokale media zou het voor de huidige nummer acht van Liga MX een optie zijn om Jesús Orozco Chiquete in de deal te betrekken. De 22-jarige verdediger is een vaste waarde bij Chivas en zou, met oog op zijn ontwikkeling, er goed aan doen om de stap naar Europa te maken. De tweevoudig international behoorde de afgelopen interlandperiode tot de selectie van Mexico en lijkt zich dan ook op te mogen maken voor de Copa América.

De komst van Orozco Chiquete zou voor PSV ook uitkomst kunnen bieden, gezien het feit dat André Ramalho en Armel Bella-Kotchap komende zomer zullen vertrekken. Daarnaast is het niet onwaarschijnlijk dat ook Olivier Boscagli en Armando Obispo de deur achter zich dicht zullen trekken in Eindhoven. Orozco Chiquete vertegenwoordigt op dit moment een Estimated Transfer Value van 6,3 miljoen euro. Mocht het van een ruildeal komen, zal Chivas nog altijd over de brug moeten komen met een transfersom van minstens tien miljoen euro.

2024-04-18T05:56:24Z dg43tfdfdgfd